Clubinformatie

De meeste mensen hebben vast wel eens een keer een shuttletje geslagen en veel mensen zien badminton vaak als een relaxte campingsport. Of het er op de badmintonbaan bij de Katwijkse Badminton Club ook zo rustig aan toe gaat, kun je komen ervaren door te komen proefspelen in Sporthal Rijnsoever! Onder begeleiding van een professionele trainer kun je vrijblijvend twee keer proefspelen, KBC zorgt voor de rackets en shuttles. Je merkt dan al snel dat er  best wel wat behendigheid, tactiek en loopvermogen nodig is om je tegenstander te verslaan!

Senioren

Senioren (18+) en gevorderde jeugd kunnen op maandagavond badmintonnen van 19:30 tot 22:00 uur; in de competitieperiode (september t/m januari) kan er zelfs tot 23:00 uur gespeeld worden. Tijdens deze speeluren bestaat de mogelijkheid tot het volgen van trainingen, vrij spelen (30 minuten per keer) en uiteraard het meespelen met een team in de Regiocompetitie van Badminton Nederland.

Jeugd

De jeugdleden spelen op zaterdagochtend van 9:00 tot 11:30 uur. De ochtend begint met een gezamenlijke warming-up om 9:15 uur, hierna wordt er groepsgewijs (maximaal 12 kinderen per groep) getraind onder leiding van onze trainer en  de begeleiders. Buiten de training kan er ook worden vrij gespeeld en worden er wel eens leuke badmintonspelletjes georganiseerd. Jeugdleden met enige badmintonervaring kunnen ook deelnemen aan de Regiocompetitie van Badminton Nederland.

Training

De training bij de senioren wordt verzorgd door onze gediplomeerde trainer Theo Gennes. Voor beginners is het zeker aan te raden om training te volgen, zodat je de basistechnieken en later ook de fijne kneepjes van badminton kunt leren. De trainingsgroepen zijn afgestemd op het niveau van de spelers en het trainingsschema wordt geheel aangepast naar de wensen en mogelijkheden van de groep.
Bij de jeugd zijn er verschillende begeleiders aanwezig met ervaring in het geven van training, inclusief gediplomeerde trainer Leen van der Luyt.

Clubkampioenschappen en KRV-Badmintontoernooi

Als er geen competitie is, organiseert de vereniging ieder jaar de interne clubkampioenschappen (zowel bij de senioren als de jeugd). Hierbij kan er in twee niveaus (recreanten- en competitie spelers) gestreden worden om de eerste plaats in de single, dubbel en mix partijen. Daarnaast organiseert de KBC  in samenwerking met BC de Valken het jaarlijks terugkerende KV-Badmintontoernooi. Hierbij kan er worden gestreden om de beste speler van de gemeente Katwijk te worden! Dit 3daagse evenement gaat altijd gepaard met veel sportiviteit en gezelligheid.

Jeugdsportfonds

Bewegen is gezond. Voor kinderen is het belangrijk om voldoende te sporten. Helaas zijn er veel jongeren voor wie dit niet mogelijk is. Deze jongeren krijgen niet de kans om te kunnen sporten. Bijvoorbeeld doordat hun ouders dit niet kunnen betalen. Het Jeugdsportfonds geeft hen de mogelijkheid wel te sporten door hen te financieren. Het fonds stelt ieder jaar een vast bedrag ter beschikking. Hiermee kan lidmaatschapsgeld, sportkleding en andere benodigdheden betaald worden. Het Jeugdsportfonds Katwijk is mede op initiatief  van de gemeente Katwijk ontstaan. De formele verantwoordelijkheid van het fonds ligt bij het Jeugdsportfonds Zuid-Holland. Sportservice Zuid-Holland voert de werkzaamheden zoals toetsing van aanvragen, ondersteuning bestuur, werving intermediairs, contacten met sportverenigingen, etcetera uit.

Onze sponsoren

  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2018/04/star-2.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2018/04/otto-advies-170x160.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/07/vanduyn-180x67.png
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/07/griek-180x55.png
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2017/08/logo-Baalbergen-180x48.jpg

Uitgelicht nieuws

Koploper Lisse net te sterk voor de Katwijkers14 February 2017

Met enthousiasme en never-give-up mentaliteit bijna naast koploper! Dit seizoen kent de Katwijkse Badminton club KBC Katwijk een primeur. Na...

lees meer