Het Star en Otto advies KV-badmintontoernooi

Het Star en Otto advies KV-badmintontoernooi HET domein van Katwijkse KBC

De eerste dag van het KV-toernooi, gesponsord door Star Bloemenhandel en Otto Advies, vond plaats op maandag 16 april in Sporthal Rijnsoever. Zoals te verwachten was, zaten hier een paar spannende wedstrijden bij, naast uiteraard ook de wedstrijden met een groter verschil tussen de spelers.

De geplaatste spelers hebben laten zien wat ze moesten laten zien, al is het een prima gesprek aan de bar of dat wel klopt in de poule van het gemengd dubbel… Misschien is dat dan ook wel een mooie highlight in dit Katwijks gemeentelijk toernooi, georganiseerd door de Katwijkse Badmintonclub (KBC) met support van De Valken. Het gaat over de wedstrijd tussen enerzijds Piet Ouwehand (KBC) en Stephanie Burgmeijer (BC Wassenaar), en anderzijds Leen van der Luijt en Caroline Kasius. Deze werd gewonnen door Leen en Caroline. De eerste set liet duidelijke cijfers zien, maar de tweede set was het 24-22. Een mooie wedstrijd dus.

Maar ook bij enkele andere wedstrijden hebben de toeschouwers spannende sets gezien. Wat te denken van de wedstrijd tussen Niels Heemskerk en Piet Ouwehand. Op papier misschien een verwachte winst voor Piet, maar de 21-19 in de tweede set met serieuze winstkansen voor de jonge Niels mag zeker erg goed genoemd worden! En daar liet Niels het niet bij. Thijs Ravensbergen moest diep gaan om deze vertegenwoordiger uit de oudere jeugd van zich af te houden. Thijs won de tweede en derde set allebei met twee punten verschil. Eigenlijk had Niels meer punten dan Thijs, maar de ‘oude rot’ had met twee gewonnen games toch de winst te pakken. Niels was dus  goed bezig!

Bij het dames dubbel viel de wedstrijd tussen enerzijds Marit Vegt en Lyanne van Dijk en anderzijds Marjolein Vink en Stephanie Burgmeijer op. Op papier leek het niet onlogisch dat Marjolein en Stephanie zouden winnen. Dat gebeurde uiteindelijk ook wel, maar ook dit was een lange wedstrijd in drie sets met uitslagen 20-22, 21-17 en 21-18. Ook hier weer een uitstekende prestatie van de oudere jeugd in de persoon van Marit.

20180416_201527
Leen&Caroline tijdens één van de mix partijen

Zaterdag was alweer de slotdag van het KV-badmintontoernooi dat de Katwijkse badmintonclub KBC organiseerde. Dit werd een slotdag die opviel door het aantal eerste-prijzen dat Kees-Jan van der Meij in de wacht sleepte. Maar ook door de tweede positie van de Wassenaarse Stephanie Burgmeijer die daarmee de reeks van prijzen in Katwijkse handen doorbrak.

Zaterdag werden de slotwedstrijden van de poules in de heren en dames single, het heren en dames dubbel en de mix dubbel gespeeld, gevolgd door een afvalsysteem bij de heren single en de mix dubbel. Kees-Jan van der Meij pakte drie maal goud, bij het heren dubbel met Piet Ouwehand, bij de mix dubbel met Marjolein Vink. Marjolein volgde echter direct achter Kees-Jan met het aantal prijzen. Zo won zij naast de mix ook de dames single, en werd tweede bij het dames dubbel met Stephanie Burgmeijer als gelegenheidsduo. Opvallend bij de dames single was de tweede plek voor Agnetha Ockeloen die de hoger spelende Lyanne van Dijk daarmee achter haar liet. Agnetha deed het sowieso goed in het toernooi, naast deze tweede plek bij het enkelspel, wist ze met haar zus Caroline Kasius de titel bij het dames dubbel in de familie te halen.

Caroline speelde ook nog mee in het mix dubbel, met voorzitter Leen van der Luijt. Leen liet bij het toernooi zien dat hij met zijn jarenlange ervaring en daarmee bekeken spel zijn tegenstander het leven zuur kon maken. Zoals toernooikampioen Kees-Jan het zei: “je weet dat hij altijd iets onverwachts doet, dat is zo lastig”. Caroline en Leen werden met deze kwaliteit van Leen en de kracht van Caroline aan het net tweede bij de mix. Leen werd met Corné Guijt ook tweede bij het heren dubbel. Dit was overigens een klasse waar een eervolle vermelding op zijn plaats is. Corné Hoek behaalde als nieuwkomer in het badmintonwereldje een uitstekende derde plek met zijn dubbelpartner Thijs Ravensbergen. Zonder meer een topprestatie.

20180421_131736
De toeschouwers!

Voor het eenvoudige overzicht nog even de winnaars op een rijtje:

Heren single: 1. Kees-Jan van der Meij (Zie foto), 2. Piet Ouwehand. Corné Guijt en Thijs Ravensbergen werden gedeeld derde. De extra ronde voor de verliezers werd in de strijd tussen Niels Heemskerk en Evert van der Meij besloten in het voordeel van Evert.
20180421_190538

Dames single: 1. Marjolein Vink, 2. Agnetha Ockeloen. (beide op foto) De derde plek was voor Lyanne van Dijk, op games net achter Agnetha.

20180421_190447

Heren dubbel: 1. Kees-Jan van der Meij & Piet Ouwehand, 2. Corné Guijt & Leen van der Luijt. Corné Hoek en Thijs Ravensbergen werden derde.

20180421_190136020180421_190053


Dames dubbel: 1. Caroline Kasius & Agnetha Ockeloen, 2. Stephanie Burgmeijer (BC Wassenaar) & Marjolein Vink.(zie foto). Marit Vegt en Lyanne van Dijk werden derde.

20180421_173757

Mix dubbel: 1. Kees-Jan van der Meij & Marjolein Vink, 2. Leen van der Luijt & Caroline Kasius. De gedeeld derde plek was voor Piet Ouwehand & Stephanie Burgmeijer en Corné Guijt & Lyanne van Dijk.

20180421_19032720180421_190247

Met deze uitslagen en een afsluitend Chinees buffet kwam het toernooi op een zeer gezellige manier ten einde. Dit onder dankzegging aan de beide sponsors Star Bloemenhandel en Otto Advies.

 

Onze sponsoren

  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/07/griek-180x55.png
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2017/08/logo-Baalbergen-180x48.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/07/vanduyn-180x67.png
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2018/04/star-2.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2018/04/otto-advies-170x160.jpg

Uitgelicht nieuws

Koploper Lisse net te sterk voor de Katwijkers14 February 2017

Met enthousiasme en never-give-up mentaliteit bijna naast koploper! Dit seizoen kent de Katwijkse Badminton club KBC Katwijk een primeur. Na...

lees meer