Katwijkse badmintonners te sterk voor Wassenaar

Op maandag 9 januari moesten ook de Badmintonners van het eerste van KBC de oliebollen eraf sporten en wel tegen BC Wassenaar. Aan het begin beloofde het al snel een spannende avond te gaan worden. Waar de herendubbel wel redelijk makkelijk werd gewonnen door Martin en Andries, was het voor Caroline en Lyanne in de damesdubbel toch van andere koek. Duidelijk waren ze in de eerste set nog niet wakker en keken al snel tegen een goede achterstand aan. Hierbij wisten ze nog terug te komen, maar dit bleek uiteindelijk toch niet genoeg. Na wel een verlenging te hebben gehaald, werd de eerste set verloren met 20-22. De tweede set leek het weer dezelfde kant op te gaan, maar hierin herpakte KBC zich gelukkig wel iets eerder. De gehele set ging het gelijk op en het werd een spannend einde met weer een verlenging. De Katwijkse dames waren echter niet sterk genoeg om aan het langste eind te trekken en verloren ook deze set, ditmaal met 23-25.

KBC wist zich echter in de singles goed te herpakken en liet zien dat het voor de punten ging. De eerste twee singles waren al gewonnen door Martin en Caroline. Andries leek er in zijn eerste set ook makkelijk met de winst vandoor te gaan en won deze met 21-12. Echter wist zijn tegenstander zich goed te herpakken in de tweede set en werd het wel degelijk een spannende strijd. Ook deze eindigde in verlenging, maar wel met een winst aan Wassenaarse kant. Een derde en beslissende set moest worden gespeeld. Hierin had Andries weer het licht gezien en pakte net als in de eerste set een ruime winst. Lyanne pakte op datzelfde moment in een nog spannendere 3-setter het 5de punt voor KBC 1, wat op dit moment een 5-1 voorsprong had. Alleen de mix-partijen moesten nog worden gespeeld. Martin en Caroline stonden op center court en zetten de spanning van de avond voort. Na een redelijk goed begin en een kleine voorsprong te hebben gepakt, kwam Wassenaar in de eerste set toch weer goed erbij. Na een vervolgens spannend puntenverloop en WEER een verlenging, konden zij ook de eerste set op hun naam schrijven met 20-22. Gelukkig voor Katwijkse kant wisten Martin en Caroline in de tweede set wel weer hun goede spel te spelen en kon Wassenaar weinig meer beginnen tegen het Katwijkse duo. Met 21-9 en 21-13 wist Katwijk zowel de tweede als derde set te winnen. De mix van Andries en Lyanne, in ook alweer een 3-setter, viel helaas wel de verkeerde kant op.

Al met al een 6-2 winst voor KBC 1!

KBC 3 staat er nog steeds zeer goed voor om het kampioenschap in de zesde klasse binnen te halen. Zij mochten in 2017 beginnen met een thuiswedstrijd tegen Sluyk Lekkerkerk. Meteen van start met zowel de dames als herendubbel. Arie en Richard wisten met goed gemak de herendubbel in twee sets binnen te halen. Bij de dames ging het er minder soepele van af. Waar ze begonnen met een nipte winst van 21-19, moesten ze de tweede set uit handen geven. Dus een beslissende derde set moest het gaan worden. Ook hierin bleken de dames uit Lekkerkerk te sterk en stond het na de dubbels 1-1.

In de single partijen liet het derde team van KBC even zien waarom zij bovenaan staan en wisten zij de eerste drie singles te winnen. Amol had het in zijn single helaas niet zo makkelijk als misschien gehoopt. Bij een zeer gelijkoplopende eerste set, trok de heer uit Lekkerkerk net aan in een verlenging aan het langste eind. Maar hiervan herstelde Amol zich goed en pakte zowel de tweede als derde set. Met een 4-2 voorsprong moesten zij alleen nog de mixpartijen. Deze verdeelde KBC 3 net als met de dubbels eerlijk en eindigde de wedstrijd in een 5-3 winst! Met een wedstrijd meer dan de nummer 2 staan KBC 3 nu met 17! punten voorsprong op de eerste plaats! Met nog twee wedstrijden te gaan, tegen zowel de nummer 2 als nummer 3, zou je toch kunnen zeggen dat dit bijna niet meer mis kan gaan! Laten we blijven duimen!

Ook het recreanten team van KBC had afgelopen maandag een wedstrijd, maar dan uit tegen Bacluvo. In deze aparte opgezette competitie tussen verschillende verenigingen in de bollenstreek, hadden zij een iets minder goede start in 2017. Zij verloren met 6-0. Ondanks de stand zaten er nog wel degelijk spannende wedstrijden tussen. Bram en Cojah waren samen nog dichtbij de winst en ook had Bram met Bart nog wel degelijk kansen. Het muntje viel helaas toch iedere keer in het nadeel van de Katwijkers. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd!

 

Uitslagen van deze week:

KBC 1 – BC Wassenaar   - 6-2

KBC 3 – BC Sluyk Lekkerkerk   - 5-3

Recreanten 1 – Bacluvo – 0-6

 

Nog te spelen deze week:

Vrijdag 13-1 – BC Bios – KBC 4

Zaterdag 14-1 – LUSV – KBC 2

Onze sponsoren

  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2018/04/star-2.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2017/08/logo-Baalbergen-180x48.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/07/griek-180x55.png
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2018/04/otto-advies-170x160.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/07/vanduyn-180x67.png

Uitgelicht nieuws

Koploper Lisse net te sterk voor de Katwijkers14 February 2017

Met enthousiasme en never-give-up mentaliteit bijna naast koploper! Dit seizoen kent de Katwijkse Badminton club KBC Katwijk een primeur. Na...

lees meer