Koploper Lisse net te sterk voor de Katwijkers

Met enthousiasme en never-give-up mentaliteit bijna naast koploper!

Dit seizoen kent de Katwijkse Badminton club KBC Katwijk een primeur. Na een aantal jaren afwezigheid heeft een onlangs gestarte recreantengroep weer enthousiast de handschoen opgepakt om deelname aan de regionale recreantencompetitie te fixen. En met succes! Maandag speelde hekkensluiter KBC tegen de nu koploper Lisse. Met 2-4 winst voor het bezoekende team uit Lisse, hadden de Katwijkers zich dus bijna naast de nummer één geknokt! Dat smaakt naar meer. En dat merken we bij de opstelling. Iedereen wil spelen, maar het maximum is drie dames en drie heren per team.

Waar in de reguliere competitie een extra dame meer dan welkom is, kende het recreantenteam afgelopen maandag de luxe te moeten kiezen: welke 3 van de 5 ‘trappelende’ dames konden de baan op? Dat waren uiteindelijk Marit Vegt, Monique Kusters en Carina van der Bent. Met bij de heren Bram Beun, Jelmer van Reede en Bart Giesbers aan het net was een goed vertegenwoordigd team in het blauw aanwezig!

Vooraf werden de kansen niet extreem hoog ingeschat. Het verschil tussen de top 3 en de laatste uit de poule gaf KBC niet de ambitie om te winnen. Maar wel om te knokken voor elk punt, het maximale uit de verschillende dubbelcombinaties te halen en vooral veel sportief plezier hebben. En dat lukte fantastisch! Het mix dubbel van Carina en Jelmer werd al meteen een boeiende wedstrijd. Na een goede eerste game, wist Lisse met 25-23 net de tweede game naar zich toe te trekken. Maar Carina en Jelmer lieten zich van hun beste kant zien: Jelmer sterk achterin en Carina goed aan het net. Een formule die de winst en dus de voorsprong (!) in Katwijkse handen bracht. Nu bleef dat niet lang zo. De mix van Marit en Bram ging na een duidelijke eerste game, maar een zeer nipte tweede game naar de gasten. Het herendubbel van Jelmer en Bart gaf in de eerste game niet veel hoop met een te groot aantal onnodige fouten. De tweede game liep echter veel beter en evenwichtiger, door met name een tandje extra fanatisme in het spel. Helaas bleef Lisse het koelst en mocht het punt bijschrijven. Het damesdubbel van moeder en dochter verliep volgens moeder Monique nog wat onwennig. Samen in een gezin met elkaar omgaan is nog iets anders dan een dames dubbel bij badminton zullen we maar zeggen. De mix van Carina en Bram was op papier een interessante en mogelijk gelijkwaardige partij. De praktijk wees echter uit dat het toch zeker helpt om als dubbel vlieguren gemaakt te hebben. De tegenstanders bleken een maatje te groot. De laatste wedstrijd zorgde echter voor een positieve afsluiting. Monique en Bart hebben tijdens de wekelijkse training – een luxe die niet iedere badmintonclub heeft – vaker samen gebundeld. En dat kwam tot uiting in de mooie en spannende rally’s. Ze trokken de eerste game overtuigend met 21-16 naar zich toe met een opvallend sterk optreden van Monique aan het net! In de tweede game was een voorsprong van 16-12 niet genoeg om comfortabel naar winst te spelen. Lisse kwam gelijk en de game ging in de verlenging. Na meerdere wederzijdse winstkansen gaf een haarscherpe drop van Bart de doorslag. De laatste wedstrijd was binnen. Eindstand 2-4,maar zonder meer een zeer geslaagde avond en een uitslag om met opgeheven hoofd te vertellen. Lisse is nu koploper in de recreantencompetitie waar 9 teams uit de regio aan meedoen! Nog twee wedstrijden te gaan om de eindstand te bepalen, maar vooral om het vuur in het spel van maandag verder aan te wakkeren!

Lijkt het je ook leuk om met deze intensieve, maar zeer toegankelijke sport kennis te maken? Wie wil immers niet zichzelf uitdagen op sportief vlak?  Wees van harte welkom op maandagavonden in de Rijnsoever sporthal! Vanaf half 8 wordt er gespeeld. Er is natuurlijk geen bezwaar om om kwart over 8 ook een rondje mee te draaien bij de training. We zien je graag langs komen (denk alleen wel om zaalschoenen zonder zwarte zolen…).

Onze sponsoren

  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2018/04/star-2.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/07/vanduyn-180x67.png
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2018/04/otto-advies-170x160.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/07/griek-180x55.png
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2017/08/logo-Baalbergen-180x48.jpg

Uitgelicht nieuws

Koploper Lisse net te sterk voor de Katwijkers14 February 2017

Met enthousiasme en never-give-up mentaliteit bijna naast koploper! Dit seizoen kent de Katwijkse Badminton club KBC Katwijk een primeur. Na...

lees meer