Paastoernooi 2017

Katwijk wint nipt in nek-aan-nek race met Valkenburg

De Katwijkse Badmintonclub KBC wint nipt van de Valkenburgse badmintonclub De Valken in de Paaseditie van het KRV-badminton toernooi. In de 10e editie van het toernooi behaalden zowel KBC als De Valken twee keer een eerste plaats. In het herendubbel won een Katwijks/Valkenburgs duo. KBC pakte daarnaast nog drie keer een tweede positie. De twee overgebleven prijzen gingen naar Badmintonclub Wassenaar. Het KRV-toernooi is een jaarlijks toernooi dat KBC en De Valken samen organiseren. Dit jaar speelde het zich af in de week van 10 april in de Rijnsoever Sporthal.

foto-2-paasbadmintontoernooi-prijswinnaars-kbc

De Katwijkse Badmintonclub won in de streekderby nipt van De Valken, zoals blijkt uit het overzicht van de toernooiwinnaars. KBC, De Valken en Wassenaar namen elk een of meer medailles als trofee terug naar hun club. De balans slaat net door in het voordeel van KBC. Met de bijna 100 wedstrijden en soms felle strijd tussen de spelers, smaakten de overwinningen goed! De volgende spelers kregen een medaille omgehangen:

Dames enkelspel: 1. Anjo Haasnoot (De Valken), 2. Corina Hoek-Glasbergen (KBC)

Heren enkelspel: 1. Peter Boogert (De Valken), 2. Piet Ouwehand (KBC)

Dames dubbel: 1. Corina Hoek-Glasbergen / Marjolein Vink (KBC), 2. Stephanie Burgmeijer / Sanne Losekoot (Wassenaar)

Heren dubbel: 1. Peter Boogert (De Valken) / André Kuyt (KBC), 2. Martin Mugge / Thijs Ravensbergen (KBC)

Gemengd dubbel: 1. Martin Mugge / Marjolein Vink (KBC), 2. Dennis Klaverveld (Wassenaar) / Sanne Voogel (Wassenaar)

foto-1-paasbadmintontoernooi-andre-kuyt-en-tweevoudig-winnaar-peter-boogert

Veel wedstrijden

Het KRV-toernooi, voor deze gelegenheid omgedoopt tot het Paasbadmintontoernooi, is gespeeld op maandag 10 en zaterdag 15 april. In totaal hebben 29 deelnemers uit de directe omgeving gestreden om de prijzen in het dames enkelspel, het heren enkelspel, het dames dubbelspel, het heren dubbelspel en het gemengd dubbelspel. Natuurlijk waren KBC en De Valken ruim vertegenwoordigd, maar ook BC Wassenaar, BIOS uit Noordwijk en Bacluvo uit Voorhout waren deden volop mee. Zelfs in sommige dubbels was een samenwerking gezocht: KBC met De Valken, BIOS met Bacluvo, KBC met Wassenaar en KBC met Bacluvo. In alle klassen zorgde de organisatie voor een goed aantal wedstrijden door het spelen in poules met afvalsysteem per onderdeel. Bij het gemengd dubbel gingen de verliezers uit de poules ook door naar een afvalschema. Ingrediënten die zorgden voor een goed gevuld speelschema.

Het KRV-toernooi (Katwijk-Rijnsburg-Valkenburg) is 10 jaar geleden ontstaan als samenwerking tussen de drie badmintonverenigingen die binnen de (huidige) gemeente Katwijk actief waren. Inmiddels zijn de Katwijkse Badmintonclub en De Valken uit Valkenburg nog actief als vereniging. Deze clubs hebben de traditie van het toernooi in ere gehouden. Het bijzondere van het toernooi is dat het zich uitstrekt over meerdere speeldagen in één week. De deelnemers komen uit de directe regio. Ook dit jaar weer de basis voor mooie wedstrijden in een gezonde rivaliteit

foto-3-paasbadmintontoernooi-winnaars-dames-dubbel

Onze sponsoren

  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/07/griek-180x55.png
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2018/04/star-2.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2017/08/logo-Baalbergen-180x48.jpg
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/07/vanduyn-180x67.png
  • http://www.kbckatwijk.nl/wp-content/uploads/2018/04/otto-advies-170x160.jpg

Uitgelicht nieuws

Koploper Lisse net te sterk voor de Katwijkers14 February 2017

Met enthousiasme en never-give-up mentaliteit bijna naast koploper! Dit seizoen kent de Katwijkse Badminton club KBC Katwijk een primeur. Na...

lees meer